Palvelukuvaus

päivitetty 11.3.2021

”Palvelu” tarkoittaa Easy Call Finland Oy:n (”Easy Call”) sähköistä palvelua, jota Easy Call tuottaa, ylläpitää ja tarjoaa Kuljetusyrityksille ja kuljetusta tarvitseville Asiakkaille OpenTaxi.fi -verkkopalvelussa ja/tai siihen sisältyvässä Kuljetusyritysten ja Asiakkaiden käyttöön tarkoitetussa OpenTaxi mobiilisovelluksessa (”Sovellus”). Sovellus ladataan sovelluskaupasta.

Näin palvelu toimii:
1 Kuljetusta tarvitseva Asiakas jättää tarjouspyynnön Sovelluksessa.
2 Asiakkaan ehdot täyttävät, lähialueella ja käytettävissä olevat Kuljettajat saavat tarjouspyynnön Sovellukseen, johon he voivat vastata tarjouksella.
3 Asiakas vastaanottaa Kuljettajien tarjoukset
4 Asiakas valitsee itselleen parhaiten soveltuvan tarjouksen hyväksymällä tarjouksen, jolloin Asiakas tilaa kuljetuspalvelun.
5 Asiakkaan valitsema Kuljettaja saa tiedon tilauksesta.
6 Asiakkaan maksukortilta veloitetaan sovittu Sopimusmaksu ja Kuljettaja toteuttaa Asiakkaan kanssa sovitun kuljetuspalvelun.
7 Asiakas päättää tilauksen ja arvostelee saamansa palvelun.

Ennakkotilaus
1 Kuljetusta tarvitseva Asiakas jättää tarjouspyynnön ennakkotilauksesta Sovelluksessa. Tarjouspyynnössä on määritetty haluttu kuljetuksen alkamisaika.
2 Asiakkaan ehdot täyttävät, lähialueella ja käytettävissä olevat Kuljettajat saavat tarjouspyynnön Sovellukseen, johon he voivat vastata tarjouksella.
3 Asiakas vastaanottaa Kuljettajien tarjoukset.
4 Asiakas valitsee itselleen parhaiten soveltuvan tarjouksen hyväksymällä tarjouksen, jolloin Asiakas tilaa kuljetuspalvelun.
5 Asiakkaan hyväksyttyä tarjouksen Asiakkaan maksukortilta veloitetaan sovittu Sopimusmaksu.
6 Asiakkaan valitsema Kuljettaja saa tiedon tilauksesta.
7 Sovittuna aikana Kuljettaja toteuttaa Asiakkaan kanssa sovitun kuljetuspalvelun.
8 Asiakas päättää tilauksen ja arvostelee saamansa palvelun.

Palvelun sisältö
Kuljetusyritysten verkkopalvelu

OpenTaxi.fi -verkkopalvelussa Rekisteröidyt kuljetusyritykset ylläpitävät ja hallinnoivat yrityksen perustietoja, käyttäjiä, kuljettajia, hinnastoa ja autoja sekä muita asetuksia. Palvelussa on myös nähtävissä suoritetut ajot ja maksutiedot.

Kuljetusyrityksille tarkoitettu Kuljettajan OpenTaxi mobiilisovellus

Kuljetusyritys nimeää OpenTaxi.fi -verkkopalvelussa Kuljettajansa OpenTaxi mobiilisovelluksen käyttäjiksi sekä valtuuttaa Kuljettajansa Kuljetusyrityksen puolesta vastaanottamaan tarjouspyyntöjä, tekemään tarjouksia ja solmimaan kuljetuspalveluita koskevia sopimuksia Asiakkaiden kanssa. Kuljettaja lataa Sovelluksen sovelluskaupasta. Sovellus on maksuton. Palvelu toimii Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiä tukevissa mobiililaitteissa.

Sovelluksessa Kuljettaja hallinnoi omia tietoja, valitsee käytettävän ajoneuvon yrityksen Sovelluksessa olevasta ajoneuvorekisteristä ja merkitsee itsensä käytettävissä olevaksi. Sovellus paikantaa Kuljettajan automaattisesti. Palvelu edellyttää sijainnin käytön sallimista.
Kuljettajan ollessa käytettävissä Sovellus vastaanottaa Asiakkaiden tarjouspyyntöjä, joissa näkyy mm. kuljetuksen tiedot, matkan aloitus- ja päätepiste sekä lisätarpeet ja -tiedot. Asiakkaan tarjouspyyntöihin Kuljettaja voi lähettää tarjouksen tai hylätä tarjouspyynnön. Tarjouksen tekeminen on Kuljetusyrityksille maksutonta.

Asiakkaan hyväksyessä Kuljettajan tekemän kuljetuspalvelua koskevan tarjouksen, Asiakas tilaa kuljetuspalvelun. Asiakkaan tilatessa kuljetuspalvelun Sovellus näyttää Kuljettajalle kuljetuksen tiedot, matkan aloitus- ja päätepisteen, matkan kokonaispituuden ja matkareitin sekä pyytää tallentamaan Asiakkaan PIN-koodin. PIN-koodilla Kuljettaja varmistaa kyydin oikean tilaajan ja Sopimushinnan maksun.
Kyydin jälkeen Kuljettaja päättää matkan, jolloin hän voi uudelleen vastaanottaa Asiakkaiden tarjouspyyntöjä.

Kuljetusta tarvitseville Asiakkaille tarkoitettu OpenTaxi mobiilisovellus

Asiakas lataa Sovelluksen sovelluskaupasta. Sovellus on maksuton. Palvelu toimii Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiä tukevissa mobiililaitteissa. Rekisteröitymiseen vaadittavat tiedot ovat Asiakkaan nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja maksukorttitiedot. Tilin aktivointitiedot lähetetään Asiakkaan sähköpostiin.

Sovelluksen avulla Asiakas voi lähettää tarjouspyyntöjä alueella oleville Kuljettajille, hyväksyä tai hylätä Kuljettajan tekemän tarjouksen. Hyväksymällä tarjouksen Asiakas tilaa kuljetuspalvelun. Sovelluksessa Asiakas maksaa maksukortillaan kuljetuspalvelusta sovitun Sopimusmaksun ja arvioi saamansa palvelun kyydin jälkeen. Tarjouspyyntöjen ja tilausten tekeminen on maksutonta.
Sovellus paikantaa Asiakkaan automaattisesti. Palvelu edellyttää sijainnin käytön sallimista. Asiakas voi tarkentaa matkan lähtöpisteen kartalta, kirjoittaa itse osoitteen tai valita sen omista suosikeista. Tarjouspyynnössä Asiakas voi valita matkustajien ja matkatavaroiden määrän, ajoneuvon käyttämän polttoaineen, auton lisämääreet ja kirjoittaa kuljetusta koskevia lisätietoja. Tarjouspyynnössä Asiakas voi antaa oman hintaehdotuksen kuljetukselle.

Sovellus vastaanottaa Kuljettajien tarjouksia. Tarjouksessa näkyy kuljetuksen kokonaishinta, Kuljettaja, Kuljettajan tähtiarvio, arvioitu saapumisaika ja auton rekisterinumero. Asiakas voi hylätä tai hyväksyä Kuljettajan tarjouksen. Hyväksyessään tarjouksen, Asiakas tilaa tarjouksen mukaisen ja hintaisen kuljetuspalvelun. Hyväksyessään tarjouksen Asiakas voi valita maksukortin, jolla maksaa kuljetuspalvelusta sovitun hinnan.

Hyväksyttyään tarjouksen Asiakas näkee Sovelluksessa ajoneuvon rekisterinumeron, Kuljettajan, kyydistä sovitun hinnan ja PIN-koodin. PIN-koodilla Asiakas tunnistaa tilauksen oikean Kuljettajan ja varmistaa sovitun maksun maksamisen.Hyväksyttyään ennakkotilauksen tarjouksen Asiakas näkee Sovelluksessa ajoneuvon rekisterinumeron, Kuljetusyrityksen tiedot, sovitun hinnan ja PIN-koodin. PIN-koodilla Asiakas tunnistaa tilauksen oikean Kuljettajan. Asiakkaan ennakkotilauksessa hyväksymän Kuljetussopimuksen toteuttaa pääsääntöisesti se Kuljettaja, joka on tehnyt tarjouksen ja sillä autolla, joka näkyy Asiakkaan tarjouksessa. Kuljetusyrityksestä tai Kuljettajasta johtuvista syistä saattaa Kuljettaja ja/tai ajoneuvo poiketa tarjouksessa mainitusta.

Kuljetuksen alkaessa sovittu maksu veloitetaan Asiakkaan valitsemalta maksukortilta. Asiakas saa maksun jälkeen kuitin kuljetuksesta Sovellukseen rekisteröityessä ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

Asiakkaan hyväksyttyä ennakkotilausta koskevan tarjouksen sovittu maksu veloitetaan Asiakkaan valitsemalta maksukortilta. Asiakas saa maksun jälkeen kuitin sovitusta kuljetuksesta Sovellukseen rekisteröityessä ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Kuljetuksen jälkeen Asiakas päättää matkan ja arvostelee Kuljettajan antamalla hänelle 1-5 tähteä.

Kuljetussopimus

Asiakkaan hyväksyessä Kuljettajan tekemän tarjouksen ja näin tilatessaan kuljetuspalvelun, syntyy Kuljetussopimus, joka on Kuljetusyrityksen ja Asiakkaan välinen sopimus. Vastuu Kuljetussopimuksen ja sen ehtojen täyttämisestä on Kuljetusyrityksellä ja Asiakkaalla.

Asiakas voi perua tarjouspyynnön, milloin tahansa. Asiakas ei voi perua hyväksymäänsä tilausta ja näin solmimaansa Kuljetussopimusta.

Kuljettaja voi perua tarjouksensa ennen kuin Asiakas on hyväksynyt tarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tilauksen peruminen on mahdollista vain ylivoimaisen esteen takia.

Asiakas voi perua (purkaa) hyväksymänsä ennakkotilauksen ja näin solmimansa Kuljetussopimuksen käyttöehtojen mukaisesti. Kuljetusyritys palauttaa käyttöehtojen mukaisesti Asiakkaalle Asiakkaan maksaman Kuljetussopimuksen mukaisen maksun vähennettynä Peruutusmaksun määrällä.

Palvelun Muutos

Easy Callilla on oikeus lisätä, muuttaa ja poistaa osia Palvelusta sekä muuttaa Palvelun maksuttomia osioita maksullisiksi tai lopettaa Palvelun ylläpitäminen osittain tai kokonaisuudessaan. Edellä tarkoitetuista muutoksista Easy Call pyrkii etukäteen ilmoittamaan Palvelussa ja muuttamalla Palvelukuvauksen ja Hinnaston sisältöä muutoksia vastaavaksi (”Palvelun Muutos”). Easy Call pyrkii, silloin kuin se on kohtuudella mahdollista, ilmoittamaan Palvelun Muutoksesta 14 päivää ennen Palvelun Muutoksen voimaanastumista. Asiakas hyväksyy edellä tarkoitetut muutokset käyttämällä Palvelua.