Tarina – OpenTaxin takana

Lue miten syntyi idea alustasta, joka muuttaa taksipalvelua

Uusi taksilaki

2018 voimaan tullut uusi laki liikenteen palveluista, kansan nimeämä taksilaki, sekoitti taksimarkkinat ja toi esille kaikki ne lieveilmiöt, joita ennakoitiin: taksien saatavuus heikenee, hinnat nousevat, henkilöturvallisuus vähenee ja harmaa talous kasvaa taksiliiketoiminnassa.

Idea Opentaxista syntyi, kun pohdimme ratkaisua uuden taksilain tuomiin ongelmiin. Halusimme kehittää sellaisen taksipalvelun, joka arkipäiväistää taksinkäyttöä ja jossa on huomioitu molemmat kuljetuksen osapuolet, niin asiakas kuin taksiyrittäjät.

Liity mukaan muuttamaan suomalaista taksipalvelua

OpenTaxi on valtakunnallinen, avoin ja ilmainen taksikyytien kauppapaikka. Sovelluksella kysyt helposti taksimatkasi hinnan alueella olevilta kuljettajilta.

Palvelu lisää taksien saatavuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta sekä vähentää liikenteen ympäristöpäästöjä.

Kuljetusyrittäjien liiketoiminnan kannattavuutta lisäävät tyhjänä ajon minimointi ja paluukyytien saatavuus vieraillakin paikkakunnilla.

Sovellus on nyt ladattavissa IOS ja Android – laitteille.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt OpenTaxi palvelulle Avainlippu-merkin.

Ilmastokompensointi

OpenTaxi vähentää taksien tyhjänä ajoa. Laskemme kaikista OpenTaxi matkoista aiheutuneet hiilidioksidipäästöt ja ne kompensoidaan ympäristön hyväksi.

OpenTaxissa voit valita vähäpäästöisen auton ja asiakkaan valinnat ohjaavat taksiyrittäjät investoimaan pienempi päästöisiin ajoneuvoihin.

Opentaxi vähentää päästöjä

OpenTaxi vähentää taksien tyhjänä ajoa, joka on lähes 20 000 henkilöauton vuosikulutuksen verran turhia päästöjä.
Käyttämällä taksia, niiden käyttöaste nousee, ajoneuvokanta uudistuu nopeasti ja liikenteen päästön pienenevät merkittävästi.
Oman auton kotiin jättäminen säästää kukkaroasi ja valitsemalla vähäpäästöisen taksin teet ympäristöteon.